Мълчанието след публикуваните разкрития на Фрог Нюз за Балкански/Турски поток“

...
  Мълчанието след публикуваните разкрития на Фрог Нюз за Балкански/Турски поток“
Коментари Харесай

Огнян Стефанов: Бившите управляващи са дали 3 млрд. за проект, обслужващ Путин, за да започне войната в Ук...

 

 

Мълчанието след оповестените разкрития на Фрог Нюз за „ Балкански/Турски поток “ не са изненада за Стефанов.

 

„ Давам си сметка, че доста от медиите и политическите кръгове в страната са подвластни и свързани по разнообразни способи едни с други, ползите им съответстват в някаква прикрита територия, която нормално назоваваме „ задкулисие “. Естествено, не съм бил оптимист, че ще се вдигне скандал и ще стане тематика №1. Темите са други “, разясни той в предаването „ Честно казано с Люба Кулезич “ по „ Евроком “.

 

„ Интересът на хората не съответствува с интереса на страните, които вземат участие в подготовката и подписването на този контракт, както и в реализацията на този план, който е лишен от всякаква връзка с националните ни ползи. От елементарните българи са взети 3 милиарда и са налети в този план, въпреки няколко пъти и Теменужка Петкова, и самият Бойко Борисов да споделят, че това не са пари на българските данъкоплатци. Това били пари на „ Булгартрансгаз “. Но „ Булгартрансгаз “ с какви средства разполага и борави, с изключение на с парите на данъкоплатците? Това са обществени средства. Затова и пътната карта, и този контракт би трябвало да бъдат обществено оповестени и известни. Те останаха скрити до момента, точно тъй като се употребяват обществени средства “, съобщи Стефанов.

 

Журналистът даде образец със Сърбия, където „ третата част от газопровода, прочут с доста имена, до последната стотинка е заплатен от „ Газпром “. Турция прави бартер с „ Газпром “ да получи газ, вместо да се заплащат някакви суми. А ние – с трите милиарда напред, все едно даваме 20 лв.. Това е необикновен цинизъм “.

 

Огнян Стефанов назовава този контракт „ изменнически, тъй като обслужва непознати ползи “.

 

„ Има пътна карта, само че никой не знае къде е, а и прокуратурата явно не се интересува “, означи на собствен ред адв. Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “.

 

„ С този контракт се самопоставяме в обстановката все едно в къщата ви да има злато, а вие да умирате от апетит. През нас минава голямо количество газ, само че ние нямаме нито една компресорна станция, нито едно кранче, един пространствен метър даже да остане в България “, изясни той.

 

„ Кого обслужва този контракт – Сърбия и Унгария. Това са двете най-приятелски страни на Русия в цяла Европа, които искрено водят проруска политика. Путин е подсигурил своите другари, в същото време е отклонил трасето от Украйна и дружно със „ Северен поток 2 “, германците никога не са почтени, е обезпечил опцията да паднат приходите за Украйна от такси и той да не бъде подвластен от украинската страна. Така той може да стартира война. Всичко това прелестно са го осъзнавали нашите управленци “, добави юристът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР